Kok:


Grietje Buitenhuis Ze heeft jaren lange ervaring als dieet kok in het

RadboudUMC.

Haar passie is lekker eten en dat kan ze goed doorgeven. De rijkdom in variatie van de Oostenrijkse keuken wil ze graag met haar gasten delen.


lekker tafelen bij stip24

kookworkshop


koken onder begeleiding van Grietje Buitenhuis aan de hand van receptuur.

Er wordt  een 3-gangen menu bereid wat is gebaseerd op de Oostenrijkse "Hausmankost",

het zijn veelal traditionele recepten, zoals de mensen "am Land" eten op werkdagen of met feestelijke gelegenheden.

De producten komen zoveel mogelijk uit de streek rondom Eschenau im Hausruckkreis.

De maaltijden worden samen met de beeldhouwers genuttigd met een goed glas Oostenrijkse wijn

 

Mocht je belangstelling hebben stuur even een berichtje.

forellen

Speckneodel

Je leert heerlijke gerechten te koken uit de Oostenrijkse keuken. Deze keuken heeft veel invloeden uit midden- en zuid Europa, Italië, Bohemen, Hongarije en de Balkan.
Daardoor is de variatie enorm en bij veel mensen onbekend.
Je kookt met streekproducten.

De plaatselijke eetcultuur wordt zoveel mogelijk gebruikt.

Je zult versteld staan van wat er allemaal op tafel komt.

Ondertussen leer je de technieken van het koken.
Enkele voorbeelden van wat we gaan maken zijn:
Pasta, Knödel, vis, salades, ijs, bouillon enz.

We laten je kennismaken met Oostenrijks wijnen zoals, Grüner Veltliner, blauwe Portugieser en gedestilleerd.

 


 

raam

 

 


In de kookworkshop wordt aandacht besteed aan diverse technieken dat zijn o.a.;
Snijtechnieken: julienne, brunoise
Spuiten met spuitzak
Garneermogelijkheden
Dressings
Bouillon trekken
Soepgarnituren
Roux zetten
Pasta maken
Aardappel-, groente-, vlees-, visbereidingen
IJsbereiding
Binden met gelatine (bavarois, pudding)